Loggbok projektarbete

Hej!

Här kommer jag att skriva loggbok för mitt projektarbete. Jag kommer att lägga in några inlägg på vad jag jobbat med fram tills nu och fortsätta med att skriva inlägg så att du kan följa min arbetsgång hela tiden.

Mitt projektarbete kommer handla om ridterapi. Jag valde detta ämnet för att jag tycker att det är väldigt intressant och jag vill att fler ska få upp ögonen för det. Min tanke med projektarbetet är att jag själv ska lära mig mer, jag vill förmedla det till andra genom att hålla en liten föreläsning på en ridskola, jag skulle vilja följa ett barn och se om det utvecklas och isåfall hur det utvecklas (om det inte fungerar har jag en plan två: att få praktikplats på Humlamaden och då använda det i mitt arbete. Skulle inte det fungera har jag ännu en plan och det är att jag struntar i att följa utvecklingen och istället vänder mig till människor som har använt sig av ridterapi och intervjuar dom och sedan använder jag mig av det materialet istället).


Syfte
Syftet är att jag ska lära mig mycket, sprida vidare min kunskap om vad ridterapi är, vad det gör för kroppen både fyskiskt och psykiskt, hur kan det vara så att det påverkar kroppen både fysiskt och psykiskt, vem som kan använda sig av det och vem som inte kan använda sig av det.

Frågeställning
Hur kan hästar och ridning påverka människan fysiskt, psykist?
Är det arbetet med hästen eller arbetet runt om hästen som påverkar oss? Är det båda delarna?

Avgränsning:
Ridterapi är väldigt brett område med många delar (ex Hippoterapi, recreational riding, EFP och andra alternativ till ridning men som fortfarande är terapi med hjälp av hästar). Jag kommer att läsa om alla delarna och sedan välja ut en eller två delar (en del kommer att handla om ridning och detna andra delen andra kommer att handla om terapiformer utan ridning fast med hästar).

 Jag kommer att ta upp vad som händer både fysiskt och psykiskt och vem som kan ha användning av terapiformen. Jag kommer också att ta upp hur det påverkar människor socialt och lite grann om ridterapins historia. Dt jag inte kommer att ta upp är skötsel av hästar, vilka hästar som passar bäst till arbetet, hur man utbildar hästarna, extrautrustning, utlärning ifrån ridläraren, inlärning från eleven perspektiv och hur utrustningen används och sköts.

RSS 2.0